BiH tuguje za ubijenim policajcima: Zastave na pola koplja spuštene u FBiH i RS-u

Zastave na institucijama u oba entiteta BiH spuštene su danas na pola koplja zbog ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su stradali u petak ujutro pokušavajući zaustaviti razbojnike u krađi automobila u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

I brojni privatni poslovni objekti odali su počast na svoj način, postavljajući fotografije policajaca ili njihovih imena na reklamne prostore.

Od petka ujutro u Kantonu Sarajevu vladaju šok i nevjerica, te velika žalost. Građani Alipašinog Polja, ali i prolaznici, odaju počast na svoj način mjestu gdje su policajci ubijeni. Zapaljen je veliki broj svijeća. Za večeras je najavljeno i okupljanje građana na Trgu djece Sarajeva gdje će se policajcima odati počasti i zatražiti bolji uvjeti rada za policijske službenike.

Građani BiH, ali i regije, odaju počast i na društvenim mrežama stavljajući fotografije Šehovića i Vujinovića kao profilne.

Hrabri službenici bit će sahranjeni danas, Vujinović na groblju "Sveti Josip", dok će Šehović biti ukopan na mezarju u Buća Potoku.

Na današnjoj komemoraciji istaknuto je kako se danas opraštamo od uzornih policajaca, muževa, očeva i građana BiH koji su dali svoje živote za mir, slobodu i sigurnost Kantona Sarajevo.