BiH večeras igra s Iranom: Pobjeda za treći šešir

repr
Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna

 

Naša fudbalska reprezentacija večeras (18 sati) u prijateljskom meču na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ dočekuje Iran.

Dobra uvertira

Prvi golman našeg državnog tima Ibrahim Šehić priželjkuje pobjedu i s kombiniranim timom, kao dobru uvertiru za odlučujuće mečeve u Ligi nacija – grupa A, protiv Nizozemske (nedjelja – Amsterdam) i Italije (18. novembar – Grbavica).

- Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna, tako da je svejedno protiv koga, gdje i kad igramo, rekao je Šehić i dodao:

- Želimo da pobijedimo, naravno da je bitno da ostanemo u trećoj jakosnoj grupi i nadam se da ćemo s pobjedom krenuti u novembarski ciklus.

Golman turskog Konjaspora nada se da će reprezentacija BiH u narednim godinama uspjeti da se plasira na veliko takmičenje, te je pozvao sve u državi da budu strpljivi.

Neki plan

- Naravno da je svaka prijateljska utakmica dobra da se testiraju neki igrači. Nadam se da ćemo uz neki plan u sljedećim godinama napraviti tu ekipu koja može otići na veliko takmičenje. Ima tu talenta, ali moraju sve strane da funkcionišu dobro. Od našeg saveza do igrača, podrške javnosti. Nadam se da, uz malo strpljenja svih ljudi u BiH u narednim godinama, te ciljani plan da možemo otići na veliko takmičenje – zaključio je Šehić.