Bihać domaćin juniorskog svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu

Grad Bihać ove godine će biti domaćin juniorskog svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu, a koje će se održati od 29. lipnja do 7. srpnja. Organizacija ovog događaja trajala je čak pet godina.

Organizaciju ovog prvenstva preuzeo je Savez sportskih ribolovaca iz BiH te nacionalni park Una,prenosi bhrt.ba.

Predsjednik udruženja sportskih ribolovaca Una Bihać Denis Samanić rekao je za BHT1 kako će se u nacionalnom parku održavati četiri staze za natjecatelje te da je grad Bihać dobio jednu stazu.

    “Promocija te vrste sporta, Une kao takve ali i ovog dijela grada je ono najvažnije”, kazao je Samanić.

Svoje sudjelovanje su do sada potvrdile Sjedinjene Američke Države, JAR i Belgija. Cijeli proces organizacije domaćinstva ovog natjecanja počeo je još prije pet godina.

Glavni organizator natjecanja je Danijal Salimović. On ističe da je udruženje sportskih ribolovaca grada Bihaća prije pet godina apliciralo za ovaj projekt.

    “Mi smo to dobili od strane međunarodnih institucija… Oni su dolazili tri puta, utvrdili su staze natjecanja”, kaže Salimović.

Inače, pripreme traju već nekoliko tjedana, čiste se Jotnovi Otoci i uređuje infrastrukutura. U planu je izgradnja pet mostova kako bi ovo ostalo turistička atrakcija i nakon što prvenstvo završi.

Detaljnije o samom događaju u prilogru reportera BHRT-a Harisa Domazeta.