fbpx Bihać: Donacija javnoj kuhinji „Imaret“ od osoblja Odjela za infektivne bolesti i uposlenika bolničke apoteke

Bihać: Donacija javnoj kuhinji „Imaret“ od osoblja Odjela za infektivne bolesti i uposlenika bolničke apoteke

Home

Bihać: Donacija javnoj kuhinji „Imaret“ od osoblja Odjela za infektivne bolesti i uposlenika bolničke apoteke


Regionalni odbor „Merhamet“ Bihać zaprimio je donaciju od osoblja odjela za infektivne bolesti, a u čijem prikupljanju su učestvovali i uposlenici bolničke apoteke KB "Dr. Irfan Ljubijankić".

Donacija sadrži razne prehrambene namirnice koje će se iskoristiti za pripremu obroka u javnoj kuhinji „Imaret“ Bihać.

Radi se o tradicionalnoj humanitarnoj akciji koja je provedena u kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljudijankić" – Odjel za infektivne bolesti i bolničkoj apoteci, a u toku akcije prikupljeno je značajna količina različitih vrsta prehrambenih proizvoda i higijenskih artikala.

- Korisnici Merhametove kuhinje „Imaret“ Bihać danas su obradovani sa jednom veoma značajnom donacijom za normalan rad i funkcionisanje javne kuhinje. Javna kuhinja „Imaret“ Bihać opstaje zahvaljujući dobrim ljudima, i ustanovama koje ovakvim humanitarnim aktivnostima pokazuju da nisu zaboravili na svoje sugrađane koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Također, želim naglasiti da su ovi vrijedni humanisti već nekoliko puta ogranizirali akciju prikupljanja hrane i higijeskih artikala za potrebe javne kuhinje, na čemu smo im veoma zahvalni – izjavio je Prošić Alen direktor Regionalnog odbora „Merhamet“ Bihać.

 

 

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Čet, 30/03/2017 - 10:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top