Bihać: Dva mladića lišena slobode zbog droge

mladići
Pripadnici policijske stanice Bihać i sektora kriminalističke policije jučer su izvršili pretres kuća i pratećih objekata lica koja su lišena slobode nakon što je utvrđeno da su u vezi sa posjedovanjem opojnih droga.

 

Osobama, inicijala B.H. (2001.godište) i D.E. ( 2002.godište) policija je ušla u trag nakon što im je zaštitar u jednom trgovačkom objektu, dojavio da je pronašao ruksak. Policijski službenici vizualnim pregledom utvrdili su da se u ruksaku nalazi zeljasta biljka koja asocira na kanabis.

Nakon što je utvrđeno da je jedno od navedenih lica vlasnik ruksaka, isti je zajedno sa drugom osobom pronađen, nakon čega su lišeni slobode. Tokom pretresa njihovih objekata stanovanja, po naredbi Općinskog suda u Bihaću, pronađena je neutvrđena količina zeljaste biljke koja asocira na kanabis, jedan paket bijele praškaste materije, dvije digitalne vage kao i dvije drobilice za pripremu opijata.

Nakon kompletiranja predmeta uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pritvorena lica biti će predana dežurnom tužiocu.