Bihać: Od preminulog Ljubomira Samardžije danas se oprostili članovi njegove porodice, sugrađani i prijatelji

asd
Ljubomir Samardžija preminuo je u srijedu 10. marta u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću u sedamdesetprvoj godini života, a sahranjen je na Gradskom groblju „Humci“ u poslijepodnevnim satima...

Povodom smrti profesora Ljubomira Samardžije, istaknutog društvenog radnika grada Bihaća, inovatora i ekologa koji se nekoliko godina borio s opakom bolešću, u sali Kulturnog centra u Bihaću održana je danas komemoracija na kojoj su se od njega oprostili predstavnici javnog života grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona, članovi porodice i njegovi prijatelji.

Ljubomir Samardžija preminuo je u srijedu 10. marta u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću u sedamdesetprvoj godini života, a sahranjen je na Gradskom groblju „Humci“ u poslijepodnevnim satima. Na komemoraciji je istaknuto kako je Ljubomir  zadužio i grad i zemlju svojim odgovornim radom i profesionalnošću. Telegrame saučešća i poruke uputili su njegove kolege iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, članovi Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić, Nacionalni Park „Una“, direktor Amarildo Mulić i radnici Nacionalnog parka, Kulturni centar Bihać, kolege novinari, Ljubomirovi sugrađani i prijatelji. U ime porodice i prijatelja od njega se oprostio akademik Isak Karabegović, a u ime Gradske uprave u kojoj je od davne 1974. obavljao dužnost načelnika Civilne zaštite, gradonačelnik Šuhret Fazlić.