Bihać: Provaljeno u firmu “X-Press” i ukradeno 25 hiljada KM, policija lišila slobode počinoce (FOTO)

Policijskoj stanici Bihać obratio se M.E.rođen 1990.godine u svojstvu uposlenika firme „ X-Press“, koji je prijavio da je u objekat firme ušlo nepoznato maskirano lice koje je otuđio metalnu kasu.

Odmah po zaprimljenoj prijavi o događaju su upoznate sve policijske patrole na terenu u cilju pronalaska i identifikaciji lica koje je počinilo ovo krivičn0 djelo, dok su uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać.

Uviđajnjim radnjama utvrđeno je, da je nepoznato lice koje je na sebi imalo kapu tzv „ Fantomku“ upotrebom „paper“ spreja onesposobio uposlenika te otuđio metalnu kasu u kojoj se nalazio novac u iznosu od oko 25 000 KM nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Uposleniku M.E.rođen 1990.godine, ukazana je liječnička pomoć i isti je zadobio lakše tjelesne p0vrede konstatovane u KB Bihać.

Operativnim radom na terenu istražitelji OKP PS Bihać, došli su do saznanja da je lice koje je prijavilo krivičn0 djelo i uposlenik firme „ X-Press“ zajedno sa H.H rođen 1993.godine i licem O.A.rođen 1994.godine, svi nastanjeni u Bihaću, da su ogranizirali i počinili krivičn0 djelo te otuđili metalnu kasu sa novcem. Lica M.E. (1990) i H.H.( 1993) lišena su slobode dana 01.12.2018. godine i nad istima je zavedena kriminalistička istraga, dok se lice O.A.(1994) nalazio u bjekstvu.

Na osnovu operativne potrage isti je pronađen i lišen slobode od strane policijskih službenika PU Lukavac te dana 03.12.2018. predan na daljnje postupanje istražiteljima OKP PS Bihać.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Bihać, izvršeni su i pretresi prostorija koja koriste navedena lica i tom prilikom pronađeni su i izuzeti otuđeni predmeti kao i predmeti koji su korišteni u izvršenju krivičn0g djela.

Image
Image