BIHAĆ: U protekla 24 sata nije zabilježen novi slučaj pozitivan na COVID-19

Bihać
BIHAĆ

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata nije potvrđen niti jedan novi slučaj pozitivan na virus COVID-19, čime broj oboljelih na području grada iznosi 14 osoba.

Nažalost, na području grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja.

Trenutno se u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada nalazi 643 osoba, dok se na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji se nalazi 2916 osoba.

Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirane su 226 osobe, a na području USK-a 1135 osoba.

(Napomena: podaci uzeti sa zvaničnih kanala i institucija).


Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta. Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 436 redovnih intervencija i pregleda.

Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 31 uzorak u Sarajevo na testiranje. Ispred ZU Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu. 

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, nije evidentirana niti jedna saobraćajna nesreća. Vatrogasna jedinica Bihać imala je intervencije u naselju Golubić gorjela firma za preradu drveta (požar ugašen),  u naselju Dobrenica gorjela trava i nisko raslinje (požar ugašen), u naselju Turija gorjela šuma i nisko raslinje ( požar ugašen), u naselju Zabare gorjela je šuma (požar ugašen) i  u naselju Kamenica gorjela je kuća ( požar ugašen).  

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama grada Bihaća obišli starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći.  

Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 410 toplih obroka za socijalno ugrožene građane, a Centar za socijalni rad Bihać dijelio je prehrambene pakete za socijalno ugrožene koji se nalaze na evidcniji centra. 

JKP Komrad je izvršio sapiranje i dezinfekciju ulica u MZ Klokot, Papri, Muslići i Kamenica. 

JP Veterinarska stanica d.o.o. Bihać vršila je dezinfekciju objekata na području grada Bihaća: zgrada Gradske uprave, Dom Vatrogasne jedinice, Kantonalni sud, Općinski sud, kuće SPŽZ na Kamenici, Kantonalno tužilaštvo, Ulicu Hasana Kjafije Prušćaka (javne površine uz objekte u pomenutoj ulici), UlicU Mehmed paše Sokolovića (javne površine uz objekte u pomenutoj ulici), ulice Murat bega Ibrahimpašića (javne površine u pomenutoj ulici), mostove (gradski most, pasarela, mostovi na gradskoj otoci, most u gradskom parku i most na Ozimicama I), d.o.o. Robot (2 objekta i prostor oko njih), KIB banka, Centar za nezbrinutu djecu Duga, Razvojna agencija, d.o.o. Planet i Dara, prevozna sredstva (vozila za dostavu, kamioni i kombi vozila).   

Vatrogasna jedinica Bihać izvršila je sapiranje i dezinfekciju ulica u MZ Hatinac, ulice Meše Selimovića, Umihane Čuvedine, Hatinačkih Branilaca, Bakšaiš, Bakšaiškog odreda, Bosne Srebrene do kraljskog mosta i most, Edhema Mulabdića, Sadika efendije Ribića, ulice Kamenica, Kameničkih Gazija, Kameničkih Ljiljana.  

ZU “Dom zdravlja“ vršio dezinfekciju slijedećih objekata: Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, Poljoprivredni zavod USK-a, krug Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić, grudni odjel, patologija, RTG Služba u DZ Bihać, Dom zdravlja Bihać (COVID-19 ambulanta).

Pojačana je dezinfekcija objekata kolektivnog stanovanja i to GTO – 29 zgrada, JU Stanouprava – 22 zgrade i Zijo i sin – 11 zgrada.

STANOUPRAVA BIHAĆ

5. KORPUSA 8 HARMANI

M. MAKA DIZDARA 3 HARMANI

BIHAĆKIH BRANILACA 7 D. PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 12 D. PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 19 D. PREKOUNJE

ĐAČKA 1 D. PREKOUNJE

ĐAČKA 8 D. PREKOUNJE

ĐAČKA 20 D. PREKOUNJE

ĐAČKA 45 D. PREKOUNJE

HOŠIĆA MAHALA 4 D. PREKOUNJE

502. VITEŠKE BRIGADE 1 J. - PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 3 J. – PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 3A J. – PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 5 J. – PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 7 J. – PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 9 J. – PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 13 J. – PRIVILICA

5. KORPUSA 9 J. – PRIVILICA

5. KORPUSA 21 J. – PRIVILICA

501. SLAVNE BRIGADE 2 J. – PRIVILICA

ALIJE ĐERZELEZA 4,6 J. – PRIVILICA

BRANISLAVA ĐURĐEVA 7 J. - PRIVILICA

(Upravitelj) ZIJO I SIN

Vasif Bega Bišćevića 6

Bihaćkih branilaca 46

M.M. Dizdara 6/2

H 17 ulaz 16, ZAVNOBIH-a, Harmani

H 17 ulaz 12, ZAVNOBIH-a, Harmani

H 17 ulaz 14, ZAVNOBIH-a, Harmani

H 17 ulaz 18, ZAVNOBIH-a, Harmani

Bedem 8

Bedem 18

Bedem 19

Zaima Imamovića 54, Lamela A i B, (zgrada BINGO)

GTO DOO 501 Slavne 4B, Centar

GTO DOO 5 Korpusa 23, Centar

GTO DOO Borići,

GTO DOO Bosanska 17, Centar

GTO DOO Bosanska 14, Centar

GTO DOO Kralja Trvtka 4, Centar

GTO DOO Krupska 16-18, Centar

GTO DOO Krupska 36-38-40, Centar

GTO DOO Blok 1 D2, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 1 D3, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 2 D1, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 2 D2, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 2 D3, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D1, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D3, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D4, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D5, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D6, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 6 D1 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 6 D2 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 6 D4 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 8 D1 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 8 D2 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 8 D4 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 9 D4 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 10 D5 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 12 L1, Milana Keče bb Ozimice II

GTO DOO Mustafe Omerovića 46, Luke

GTO DOO WBE, Branka Ćopića, Luke

U toku je izvođenje građevinskih radova na izgradnji privremenog migrantskog centra na lokalitetu Lipa. Vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.