Posjeta za Božić: Bihaćki gradonačelnik kod bihaćkog protojereja-stavrofora

Povodom najvećeg pravoslavnog praznika Božića, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je danas bihaćkog protojereja-stavrofora Dalibora Nenića.

Zajedno sa gradonačelnikom Fazlićem u posjeti protojereju-stavrofor Neniću bio je ispred Vlade Unsko-sanskog kantona Ermin Zulić, ministar za pitanja boraca i RVI. Čestitajući građanima Bihaća i Unsko-sanskog kantona pravoslavne vjere Božić, gradonačelnik Fazlić kazao je da je Božić vrijeme kada se treba i mora govoriti o miru, suživotu, toleranciji i razumijevanju.

„Sretan sam što našem Daliboru mogu prenijeti poruke mira i poštovanja u ime građana Bihaća koji se istinski raduju svim vjerskim praznicima u našoj domovini i koji poštuju i uvažavaju sve građane bez obzira na vjeru i naciji. Moramo shvatiti da smo svi jednaki i da imamo jednu državu BiH i da smo svi zaduženi podjednako za da je razvijamo i gradimo uz međusobno uvažavanje i poštovanje“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Ministar Zulić u ime Vlade USK-a uputio je čestitku svim pravoslavnim vjernicima u USK-a naglasivši da se svi zajedno radujemo vjerskim praznicima koji su najbolja prilika da se pošalju poruke razumijevanja i poštovanja.

„Velika je radost za našu malu zajednicu u Bihaću da možemo ugostiti predstavnike Grada Bihaća i Vlade USK-a. Jako nam je bitno da nas ljudi vide i razumiju kao malu zajednicu koja živi u Bihaću i na prostoru USK-a. Hvala Bogu sa radošću smo dočekali naš najveći praznik  uz poruku ljubavi i mira prema Bogu i bližnjima“– kazao je bihaćki protojerej-stavrofor Dalibor Nenić.