Bihaćki IPF: Obećanje je dug

Priča o druženju djece smještene u prihvatnom centru Sedra sa studentima i uposlenicima Islamskog pedagoškog fakulteta krajem decembra prošle godine, odjeknula je putem ovdašnjih medija kao pozitivan primjer aktivizma visokoškolskih institucija. Podsjećamo, tada su sa IPF-a poručili da su ova djeca spremna za polazak u školu i da je njihovo uključivanje u nastavni proces - neupitni prioritet.

Mjesec dana kasnije, dio akademskog osoblja Islamskog pedagoškog fakulteta u sastavu dr Sena Družić, mr Dijana Sulejmanović, Smaila Balić i Anita Ramulić-Mujkić, pokazao je da je obećanje dug i da nisu zaboravili riječ datu ovim mališanima da će ih posjetiti u Sedri.

Druženje je upriličeno jučer poslije podne, nakon što se dio djece školskog uzrasta vratio u Sedru nakon redovne nastave. Uz crtane filmove o Spidermenu i drugim junacima te neizostavnog Toma i Jerrya, vrijeme je brzo prošlo, a nasmijana djeca su svojim gošćama već "zakazala" novo druženje.

Pored druženja s djecom, predstavnice IPF-a su održale radne sastanke s predstavnicima organizacija koje brinu o štićenicima u Sedri te je dogovoren nastavak saradnje, a o čemu ćemo uskoro imati više informacija.