Bihaćki spajdermen pušten iz njemačkog pritvora

Bihaćki Spiderman
Edin Pajić je u BiH poznat policiji odranije, a dobio je nadimak spajdermen jer se vrlo lako penje uz oluke i upada u kuće.

 

Edin Pajić kojeg je njemačka policija označila kao šefa jedne od najozbiljnijih razbojničkih bandi u Berlinu pušten je nedavno iz pritvora.

On i još nekolicina Bosanaca proveli su šest mjeseci u pritvoru u Njemačkoj nakon sto su ih tamošnji policajci pohapsili zbog sumnje da su izvršili razbojništvo u Berlinu te pobjegli s plijenom od 200.000 eura. Razbojništvo je počinjeno na naročito drzak način u jednom elitnom berlinskom naselju.

Naime, grupa razbojnika za koje je policija posumnjala da se radi o Pajićevim ljudima upala je u jednu luksuznu vilu čija je vlasnica poznata draguljarka koja se bavi prodajom brendiranogni i skuponog nakita.

Ženu su razbojnici vezali dok su u kući vršili premetačinu i tražili novac. Prema izvještaju njemačke policije žrtva je tokom pljačke lakše povrijeđena.

Dok je banda boravila u pritvoru tokom istrage je došlo do preokreta te su nakon šest mjeseci pušteni zbog nedostatka dokaza.

Pajić je u BiH poznat policiji odranije, a dobio je nadimak spajdermen jer se vrlo lako penje uz oluke i upada u kuće. Više puta je osuđivan te je zatvorske kazne ležao u zenickom zatvoru gdje je počinio i krivično djelo nanošenje tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom kada je tokom sukoba u KPZ usmrtio drugog osuđenika.