BIHAMK: Vozači oprez, ceste su mokre, obratite pažnju na odrone

.

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone, kao i na povremeno jak vjetar. Zbog magle vidljivost je jutros smanjena na putevima Priluka-Glamoč-Mlinište i Vrtoče-Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar.

Zbog odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Grude-Posušje, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Banj Brdo, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

 

Foto: Facebook