Bijedić povukao tužbu protiv Komšića koji ga je nazvao kriminalcem

Enver Bijedić, član Predsjedništva SDP-a i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, povukao je tužbu protiv predsjednika DF-a i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koju je bio podnio nakon što ga je Komšić u jednoj izjavi nazvao kriminalcem.

Podsjećamo, nakon što je Amra Haračić iz Lukavca, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, napustila redove DF-a, Komšić je u svom odgovoru na istup ove zastupnice kazao da zbog smrti Nike Bakovića nije imao ni volje ni želje da se raspravlja i uvjerava, ali je ipak jednu stvar poručio. 

- Samo ću vam poručiti, ako je vama, Jasminu Kadiću, Lejli (Didik-Sarajlić, op. a.) ili bilo kome drugom lakše podnijeti kriminalca Enku Bijedića (Enver Bijedić, op. a.) i kriminalizirani SDP (čast pojedincima) nego profesora Begića (Zlatan, op. a.), onda neka vam dragi Bog pomogne, ako vjerujete u njega! A ako ne, nema vam pomoći svakako – napisao je tada Komšić u svojoj reakciji koju je dostavio svim članovima Predsjedništva stranke. 

Nakon ove izjave koja je izazvala brojne reakcije unutar tuzlanskog SDP-a, Bijedić je odlučio tužiti svog nekadašnjeg stranačkog kolegu Komšića. 

Razlog zbog kojeg je Bijedić pak povukao tužbu još nije poznat.