Bijeg iz Kalifornijskog pakla stanovnice Malibua: U jednom trenutku bili smo mirni, minut kasnije vozila sam kroz plamen

Dima, vatre i varnica u vazduhu bilo je toliko da se nije vidio uopće put kojim vozi

Rebeka Haket, vlasnica farme konja u Malibuu, prošla je kroz pakao pokušavajući da pobjegne od požara “Vusli” koji bjesni na jugu Kalifornije.

Na jednom od snimaka koje je objavila na Instagramu vidi se plamen visok i po dva metra kako guta drveće, čitavo brdo koje je u plemenu, dok ona vozi putem ka tunelu.

Ulazak u mračan tunel pun dima, djelovao je kao spas, ali nekoliko sekundi kasnije, na samom izlasku iz tunela postaje jasno da je borba tek čeka.

Dima, vatre i varnica u vazduhu bilo je toliko da se gotovo ne razaznaje šta je uopće put kojim vozi. U nekom trenutku čuju se njene riječi izgovorene kroz suze: “O Bože, molim te Bože! Izvedi me odavde”.

Kako je kasnije objasnila za "ABC7", vjerovala je da će umrijeti.

Duvao je najjači vjetar koji sam ikada osjetila u životu. Vatra je došla jako brzo. U jednom trenutku bili smo mirni, minut kasnije vatra se približila i morali smo da bježimo. Vozila sam kroz plamen dva minuta. Mislila sam da ću umrijeti – rekla je ona.