Bijele noći u Podlugovima, krstarenje Miljackom, Nadrealisti su još jednom bili u pravu

nadrealisti
Odluka hrvatskih vlasti o samoizolaciji za bh građane izazvala je more reakcija Bosanaca i Hercegovaca.

 

Na društvenim mrežama pored osuda odluke našle su se i brojne šale na račun komšija.

Kada je humor u pitanju neprevaziđeni su i Nadrealisti koji su bezbroj puta predvidjeli budućnost. Pa tako i u skeču u kojem prestavljaju fantastične aranžmane  "Dobra lova dobar put- lafo lova lafo put", za ljetovanje u BiH koji obuhvataju:

Višednevne izlete: Splavarenje Miljackom, sedam dana u Kalesiji, dođite u Čipuljiće, bijele noći u Podlugivima te krstarenje livadom koje sadrži jedan veoma bogat sadržaj seoskog turizma gdje se ostvaruje jedan prisan kontakt sa domaćinom.

Pored višednevnih izleta u ponudi su i jednodnevni izleti nazvani  zajedničkim imenom "U pohode ljepotama Vratnika". Aranžman obuhvata polazak sa autobusom za Vratnik su ispred Doma Armije, nakon toga dolazi se do Podhrastova gdje se presjeda u mali kombi koji podsjeća na spaček. Tim kombijem se ide na Vratnik gdje se nalazi kulturno-historijski sadržaj, nakon toga odigra se partija fudbala na male, malo se prigrize košpa i onda se vraća na Baščaršiju gdje je organizovan ručak u Hamidovoj buregdžinici. Nakon toga gosti imaju dva sata slobodnog vremena da sačekaju tramvaj do Pofalića.