Bilal Šuman uoči priprema: Nadam se da će nam Ilidža ponovo biti sretna

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja prvi put u historiji sudjeluje na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, završio je plan priprema.


"Pripreme počinjemo na Ilidži 23. decembra. Nadam se da će nam moja Ilidža ponovo biti sretna. Ilidža je uvijek bila poznata po vrhunskim nogometašima, rukometašima, košarkašima, šampionima u boksu i borilačkim sportovima... Sportisti na Ilidži uvijek su se držali zajedno. Zajedno smo rješavali i pomagali jedni drugima kada naiđemo na probleme. Evo danas sam bio na ručku sa Nerminom Bašovićem koji sa dosta uspjeha vodi Kickboxing akademiju Ilidža i koji je bio najbolji sportista BiH. Pričali smo o aktuelnim sportskim temama i Baša nam je poželio sreću na Evropskom prvenstvu", kaže Bilal Šuman.

Podsjetimo, Zmajevi se na EP nalaze u grupi D sa Francuskom, Norveškom i Portugalom. Utakmice ove grupe igraju se u norveškom Trondheimu, a prvi susret bh. tim ima protiv domaćina 10. januara od 20.30 sati.

"Na Ilidži ćemo se pripremati do Nove godine i trenirat ćemo dva puta dnevno. Onda, 2. januara putujemo u Poreč i tamo ćemo se zadržati pet dana, gdje ćemo na mini-turniru, koji je organizovao Hrvatski rukometni savez, odigrati utakmice protiv Hrvatske i Katara, a već 8. januara trebali bi biti u Norveškoj", govori Šuman.