Biščani i Cazinjanin krijumčarili migrante za vrijeme policijskog sata

jjj

Četiri osobe iz Bihaća i Cazina procesuirane su nakon što su tokom policijskog sata u mjestu Pločnik, na području grada Doboja, prevozili migrante, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj su jučer oko 17 sati u mjestu Pločnik kod Doboja, tokom zabrane kretanja na području Republike Srpske u vrijeme vaskršnjih praznika, zaustavili i kontrolisali tri automobila koja su se, kako se iz pravca Sarajeva kretala prema uključenju na autoput "9. januar".

  • Policija zaustavila tri vozila - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Policija zaustavila tri vozilaFOTO: ARHIV

Kako je saopćeno iz PU Doboj, kontrolom Audija, kojim je upravljao M. G. iz Bihaća, zatečena su četiri migranta – dvojica Pakistanaca i dvojica Afganistanaca. U Mercedesu, kojim je upravljao M. N. iz Cazina, a sa kojim je kao suvozač u vozilu nalazio S. M. iz Bihaća, pronađeno je pet migranata iz Pakistana. U Hyundaiu, za čijim volanom je bio N. D. iz Bihaća, zatečeno je pet Pakistana.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba. O slučaju će biti obaviještena Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Doboj.