Bišćani u Novu godinu ulaze sa The Barbarela bendom i Nejrom Karabegović

Jučer je u sali Kulturnog centra održana konferencija za medije na kojoj su Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Grada Bihaća, Alen Zulić, direktor JU Kulturni centar Bihać i gradski vijećnik Zulfikar Handukić medijima predstavili ovogodišnji koncept čitave "Bihaćke zimske priče" i najpopularnije zabavne manifestacije unutar iste, koja ove godine zahvaljujući generalnom pokrovitelju nosi ime "Preminger Winter park".

"Bihaćka zimska priča" projekat je Turističke zajednice Grada Bihaća kroz koji nastoji obogatiti kulturni, zabavni i ugostiteljski program tokom zimskih mjeseci i ponuditi sadržaj koji će učiniti da grad Bihać i u zimskim mjesecima pokuša uhvatiti turističko-ugostiteljski zamah.

- "BZP je naš pokušaj da u toku zimskih mjeseci koji su do sada u našem gradu bili realtivno nezanimljivi ponudimo program po uzoru na onaj ljetni koji smo ove godine objedinili u kalendarsko Bihaćko ljeto. Taj program čine sadržaji poput klizališta u centru grada, gurmanski i obrtnički bazar, novogodišnji malonogometni turnir, jedna humanitarna akcija, te bazar lijepih umjetnosti, ali i razne promocije knjiga, te najpopularnija manifestacija unutar Zimske priče, a to je Preminger Winter park sa 18 dana neprekidnog muzičkog programa. Uložili smo mnogo truda i napredak je vidljiv, međutim konačan cilj je da Bihaćka zimska priča traje od početka decembra pa sve do februara kada počinje obilježavanje rođendana grada što bi predstavljalo kulminaciju naše zimske ponude, a početak proljetne koja će trajati do maja kada ponovo kalendarski počinje Bihaćko ljeto. Naš grad zaslužuje i treba da živi 365 dana u godini i smatramo da je to uz konstantan rad i napredak moguće", zaključio je Amidžić prezentirajući koncept BZP-a.

Image

Neizostavni dio programa Bihaćke Zimske priče je i Preminger Winter park u kojem će se ove godine nizati koncert za koncertom, dok će u svi oni koji odlučuje da u najluđu noć u godini uplove sa Bišćanima to učiniti sa rasplesanim The Barbarela bendom i raspjevanom Bišćankom Nejrom Karabegović.

- "Ove godine u Preminger Winter parku muzički progam je bolji nego ikada. U 18 dana neprekidne svirke nizat će se tribute bendovi Zabranjenog pušenja, New primitivs, Đorđe Balaševića, izuzetno kvalitetni klubski bendovi iz Banja Luke i Sarajeva, naše neizostavne domaće snage, a vrhunać će biti prednovogodišnji nastup legendarnog Cubisma koji će sigurni smo rasplesati Bišćane i njihove goste", istakao je gradski vijećnik Zulfikar Handukić koji je dio organizacionog tima.

Image

Saradnja Kulturnog centra Bihać i Turističke zajednice pokazala se kao dobra kombinacija od samog njenog osnivanja. Mnogo je projekata urađeno u zajedničkoj sinergiji, a BZP je jedan od njih.

- "Grad Bihać i kabinet gradonačelnika pruža nam izuzetnu potporu u svim organizacijama, a najvažnije je što nismo uslovljeni i imamo apsolutnu slobodu u kreativnosti. To je nešto što je vrijedno hvale i što pomaže naš rad. Smatram da je Bihaćka zimska priča tačka na I velikim rezultatima koje smo ostvarili ove godine. Podigli smo ljestvicu priličnu visoko i to raduje, ali i stavlja izazov da sljedeće godine budemo još bolji", zaključio je svojim izlaganjem direktor Kulturnog centra, Alen Zulić.

Pored generalnog pokrovitelja organizatori se zahvaljuju i ostalim pokroviteljlima, a to su Grad Bihać, Unicredit banka, BH Telecom, HC-Ing, MIG elktro i Sanny Boy.

U prazničnim danima koji su pred nama uživajte uz svoje voljene sa punim stomacima jer OVE ZIME NIKO NIJE NA DIJETI!