Bišćanin tražio 10 hiljada KM kao pozajmicu za liječenje, a novac dobio kao poklon

Anonimni Bišćanin obratio se lokalnom mediju Bišćani.net sa zahtjevom da objave apel za pomoć u kojem traži pozajmicu od 10.000 KM za liječenje, a kao zalog bi dao kuću.

Nedugo nakon što je na stranicu portala Biscani.net stigao apel za pomoć, stigla je i ponuda za pomoć Bišćanina Sanela Hadžića.

Naime, Sanel Hadžić je Bišćanin koji živi i radi u Švedskoj, a nakon što je vidio apel za pomoć, odlučio je da on bude kap u moru koja će spasiti još jedan život. Nakon apela, Hadžić se ponudio da pomogne i to na način da će osigurati potrebna sredstva, ali zauzvrat neće uzeti ništa, tačnije kuća koja je ponuđena kao zalog da će novac biti vraćen.

"Razgovarao sam sa porodicom i jako mi je žao šta im se dešava. Ponudili su mi ugovor kod notara da njihova kuća bude zalog da će mi vratiti novac, ali ja to ne želim. Ja sam se se isključivo javio porodici da im pomognem i novac im halalim. To ću uraditi kako sam im i obećao. Da im Allah olakša i riješe zdravstveni problem čim prije”, izjavio je Sanel Hadžić za Biscani.net portal.