Bišćanka Amra Šabić promovira svoju knjigu u New York-u

Mmm

Doktorica Amra Šabić-El-Rayess čitati će i raspravljati o svojim memoarima - Istinita priča o ljubavi, ratu i preživljavanju.

Amra je odrasla u Bihaću, u Bosni i Hercegovini, a sada živi u New Yorku, gdje predaje na Teachers Collegeu, Sveučilištu Columbia.

Mačka koju nikad nisam imenovao: Istinita priča o ljubavi, ratu i preživljavanju, Memoari govore o ključnom razdoblju bošnjačke povijesti kroz život Amre, mlade tinejdžerke muslimanke koja se bori za opstanak usred bosanskog genocida.

Mačka koju nikad nisam imenovao osobni je zapis preživjelog bosanskog genocida, čija su obitelj i prijatelji zaklani zbog svog muslimanskog nasljeđa tijekom srpske opsade grada Bihaća.
 

Memoari se hrabro hrvaju sa sirovošću ljudskih osjećaja u vrijeme agonije, otkrivajući načine na koje rat testira čovječanstvo. Svjedok je koliko su etnička, rasna i vjerska mržnja opasni. Kritički prihvaćena knjiga istražuje ideje populizma, islamofobije i diskriminacije, a pokriva teme povezane s narativima mržnje izgrađenim oko muslimanskih identiteta.