Bišćanka co-producentica filma “Destiny“, priče o ratu u BiH i nevjerovatnoj ljubavi između brata i sestre

U okviru TBWA media iz Londona, uskoro u Bihaću, Sarajevu, Londonu i Rimu počinje snimanje (rekonstrukcija događaja) dugometražnog dokumentarno-igranog filma "Destiny" reditelja Mirsada Ademovića.

“Destiny“ je priča o sedmogodišnjoj djevojčici i petogodišnjem dječaku koji pred sam kraj rata u Bosni i Hercegovini u sarajevskom predgrađu Koševo od neprijateljske granate ostaju bez oba roditelja i samostalno pokušavaju preživjeti rat. Nakon što su brat i sestra nekoliko mjeseci svoje vrijeme provodili krijući se po kontejnerima sarajevskih ulica, jedna od italijanskih humanitarnih organizacija preuzima djevojčicu i dječaka i odvodi ih u Italiju na liječenje. Dolaskom u jednu od italijanskih bolnica, dječaka sa muškog odjeljenja prebacuju u drugu evropsku državu na daljnje liječenje i brat i sestra gube kontakt. Godinama tragaju jedno za drugim. Tragaju za nečim što nazivamo nedostatak istinske vrijednosti. Dvadeset godina nakon rata muškarac u Londonu ugleda ženu koju odnekud poznaje.

Radnja filma se odvija u Bosni i Hercegovini, Italiji i Engleskoj. Završetak snimanja filma je najavljen za juli 2019. godine, a bh. publika, kao i publika zapadne Evrope će film Mirsada Ademovića moći vidjeti krajem augusta 2019.

Obzervativni dio filma pratit će glavne likove priče, dok će uloge u rekonstrukciji događaja tumačiti za sada nepoznata imena glumaca iz Bosne i Hercegovine i regiona. Ademović je pri odabiru svoje filmske ekipe tražio kreativne i mlade ljude, među kojima je, pored itaijanske producentice GiannaeRicci, mjesto co-producenta obezbijedila Bišćanka Merima Zulić.