Bivši britanski policajac optužen za višestruka silovanja: "Upoznala si vraga"

.
Sva navodna kaznena djela protiv maloljetnice dogodila su se između januara 2014. i aprila 2017. godine

 

Bivši londonski policajac optužen je za višestruka silovanja. Vlasti su pokrenule istragu protiv Klifa Mičel (Cliff Mitchell, 24) nakon što je u septembru prošle godine prijavljeno da je žena čije su ruke bile vezena pokušala pobjeći iz njegovog automobila, piše Daily Mail.

 

13 tačaka optužnice

Mičel je optužen po 13 tačaka optužnice za silovanje dvije žrtve, s time da je jedna od njih u trenutku početka napada imala 12 godina. 

Sva navodna kaznena djela protiv maloljetnice dogodila su se između januara 2014. i aprila 2017. godine. Druge tačke optužnice odnose se na žrtvu kojoj je prijetilo nožem u automobilu, gdje su se kaznena djela događala između aprila 2020. i septembra 2023. Mičel poriče sve optužbe i tvrdi da su izmišljene. 

"Upoznala si vraga"

Tužiteljica Ketrin Fareli (Catherine Farrelly) je jučer rekla poroti da je policajac ženi iz automobila rekao da će je izbosti ako pokuša pobjeći. 

 

- Više me nije briga za moj život, upoznala si vraga - navodno je tada kazao žrtvi.

Kada je žena rekla da joj je zlo, Mičel joj je kazao: 

- Ako povratiš u autu, napravit ću ti rez na trbuhu za svaku sekundu kad povratiš. 

Žena, čije su ruke bile vezane, je nakon toga izašla iz automobila kako bi povratila i iskoristila priliku za bijeg.

Drugi vozači su svjedočili kako su je vidjeli izbezumljenu i preplašeno dok trči po ulici. Jedna vozačica je pomogla žrtvi i dopustila da se sakrije u njenom automobilu. Tužiteljstvo je također navelo da je Mičel svoju prvu žrtvu seksualno zlostavljao od 2014. do 2017., a drugu između 2020. i 2023., kada je radio kao policajac u Londonu. Suđenje se nastavlja.

Foto: X