Bivši predsjednik Juventusa kritikovao Pjanića: "On je kao mozzarella..."

pjanic
Juventus je u subotu pretrpio neočekivan poraz na gostovanju kod Verone (2:1), a kako je Inter jučer upisao pobjedu u svom meču 23. kola, preuzeo je lidersku poziciju u Seriji A.

Jedan od onih koji su, posebno nakon subotnjeg meča, naišli na kritike je i veznjak Juventusa Miralem Pjanić, čija je forma očigledno u padu.

Bh. reprezentativac je naišao i na kritike od strane bivšeg predsjednika Juventusa Giovannija Cobollija Giglija. Tačnije, Gigli je kritikovao Pjanićev "mentalitet".

Mnogi vjeruju da je većima Juventusovih problema povezana za veznim redom, ali i Sarrijevim konstantnim promjenama u ovoj liniji. Cobolli Gigli, pak, vjeruje da je sve stvar psihie.

"Poteškoće u veznom redu su psihološke prirode. Čini se da je Pjanić mekan poput mozzarelle (vrsta mekanog italijanskog sira)", izjavio je Cobolli Gigli za italijanski Radio Sportiva.

Sa druge strane, bivši predsjednik ne vjeruje da je u Juventusu došlo do "zasićenja", bez obzira na osam vezanih titula prvaka italije.

"Mislim da su mišljenja da su igrači umorni od osvajanja titula pomalo dramatična s obzirom na investicije koje su napravljene... Porodica Agnelli je riskirala... Andrea Agnelli je odličan komunikator, možda jedini koji je spreman uzeti stvar u svoje ruke i učiniti da ga svi čuju", istakao je Cobolli Gigli.

Inače, Giovanni Cobolli Gigli je na poziciji predsjednika Juventusa bio od kraja maja 2006. do oktobra 2009. godine.