Bivši predsjednik RH Josipović kritizirao Grabar Kitarović

Ivo Josipović, bivši predsjednik Republike Hrvatske kazao je kako se trenutna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović “pogubila”.

Josipovič je podsjetio da je ona njega pobijedila prije pet godina jer on nije imao dovoljnu podršku medija i svoje stranke kako bi prihvatili, po njegovim riječima, kvalitetan program.

“Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki šustinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, ni medije to nije previše zanimalo, bio sam im dosadan, a ona je zabavljala”, rekao je u RTL Direktu Ivo Josipović.

Bivši predjsednik Hrvatske smatra i kako Kolindu Grabar Kitarović u međunarodnim krugovima ne doživljavaju previše ozbiljno.

“Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo tko misli dobro”, rekao je Josipović dodavši da je Miroslav Škoro za nju “televizor u boji”.

Ivo Josipović bio je treći hrvatski predsjednik, 2010. je naslijedio Stjepana Mesića na toj poziciji, a u siječnju 2015. je izgubio od aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.