Bivši specijalac uhapšen nakon pljačke banke u Lukavcu

Bivši pripadnik Jedinice za specijalne namjene Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) inicijala D.T. uhapšen je nakon pljačke poslovnice Sparkasse banke u Lukavcu, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva TK.

Kako nam je rečeno iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, on je osumnjičen da je jučer u poslijepodnevnim satima ušao u poslovnicu banke u Lukavcu, a uz prijetnju oružjem otuđio je blizu 30.000 konvertibilnih maraka.

Prilikom ulaska u banku, maskirani razbojnik prvenstveno je suzavcem poprskao zaštitara koji je radio na obezbjeđenju objekta, a potom je uz prijetnju oružjem otuđio spomenuti iznos novca.

Iz Sparkasse banke ranije je saopćeno da je novac ukraden iz podpultne kase.

Nakon pljačke, D.T. se udaljio u nepoznatom pravcu, a kako saznajemo, prilikom hapšenja kod njega je pronađen ukradeni novac.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada nad uhapšenim, a nakon toga će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

U okviru ovog predmeta ranije su izuzeti videosnimci s nadzornih kamera i saslušan je veći broj svjedoka, a kako nezvanično saznajemo, uhapšeni bivši specijalac je Dragoslav Tanasković.