Bjegunac od smrtne kazne upucao sebe i trudnu suprugu

Amerikanac Bart Allen Helmus, optuženi za posjedovanje droge koji je u ponedjeljak sa svojom suprugom Tajlanđankom Wisetrit Sirinapa i Tajlanđaninom Nilthesom Noijem nakon ustrijeljivanja i ozljeđivanja policajca nožem pobjegao sa suda, navodno je u srijedu ustrijelio i povrijedio sebe i svoju suprugu nakon što je postalo izvjesno da će ih tajlandska policija uhapsiti u provinciji Sa Kaeo, piše Bangkok Post.

Hvatanje triju bjegunaca kulminacija je masovne policijske akcije koja je započela u trenutku kada su Noi, Sirinapa i Helmus pobjegli sa suda u gradu Pattayji i pri tom jednom policajcu nanijeli teške tjelesne povrede, prenosi Fokus.ba.

Hirunburana Satawat, pomoćnik direktora nacionalne policije rekao je za radio Jor Sor 100 da se Noi preko svoje rodbine javio policiji i rekao da se želi predati. Noi se predao kod plantaže šećerne trske na križanju okruga Watthana Nakhon i Khao Chakhan u provinciji Sa Kaeo.

Policija je potom okružila područje gdje se Noi predao, želeći uhapsiti Helmusa i Sirinapu. Satawat je rekao da je Helmus bio pod stresom zbog vrućine i svoje tri mjeseca trudne žene.

Kako mu se policija približava, Helmus je izvadio pištolj i ustrijelio svoju ženu i sebe. Satawat je dodao da policija tokom procesa hapoenja nije zapucala prema supružnicima.

Helmus se trenutno nalazi u kritičnom stanju u obližnjoj bolnici. Sirinapa je povrijeđena u incidentu, međutim ozbiljnost njezinih ozljeda nije poznata.