Bjelorusija optužuje: Plaćenici grupe Wagner planirali 'terorističe akte'

Rusija
U Bjelorusiji su uhapšena 33 ruska državljanina, za koje se navodi da su članovi grupe privatnih vojnih plaćenika Wagner.

 

Bjelorusija vjeruje da je grupa od više od 30 osumnjičenih ruskih plaćenika, koji su uhapšeni u toj zemlji, planirala da izvrši "terorističke akte" u toj zemlji, izjavio je danas državni sekretar bjeloruskog Savjeta bezbjednosti Andrej Raukov, prenosi Tanjug.

On je, obraćajući se novinarima, rekao da se do 200 plaćenika i dalje nalazi u Bjelorusiji i da sigurnosne snage tragaju za njima, prenosi Reuters.

Ambasador Rusije u Belorusiji izjavio je ranije danas da je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje, nakon što su sigurnosne snage Bjelorusije zadržale u pritvoru više od 30 ruskih državljana kod Minska, za koje se sumnja da su plaćenici, prenio je Reuters pozivajući se na agenciju RIA.

Članovi grupe Wagner

U Bjelorusiji su uhapšena 33 ruska državljanina, za koje se navodi da su članovi ruske grupe privatnih vojnih plaćenika Wagner.

Do hapšenja je došlo nakon što je 200 članova te grupe ušlo u Bjelorusiju, izjavio je neimenovani policijski izvor, a prenijela je agencija Belta.

Bjeloruska novinaska agencija je objavila imena, prezimena i datume rođenja navodnih rukskih plaćenika, prenio je Reuters.