fbpx Predstavnici njemačke firme Bofrost u posjeti ministru privrede USK-a

Predstavnici njemačke firme Bofrost u posjeti ministru privrede USK-a

Home

Predstavnici njemačke firme Bofrost u posjeti ministru privrede USK-a

Predstavnici njemačke firme Bofrost boravili su u radnoj posjeti ministru privrede Vlade Unsko-sanskog kantona, Nijazu Kadiriću. Bofrost je vodeća multinacionalna firma u direktnoj prodaji najkvalitetnijih duboko zamrznutih proizvoda, koja u Evropi djeluje više od 50 godina.

- "Bofrost je gigant prehrambene industrije Njemačke sa 10 000 zaposlenih i s godišnjim prometom preko milijardu eura, a zainteresovani su za širenje djelatnosti i na ovo područje BiH", kazali su predstavnici firme.

Na sastanku je dogovoreno da Bofrost zvanično dostavi pismo namjere sa konkretnim poslovnim prijedlozima i mogućim projektima koje bi realizovali na prostoru Unsko-sanskog kantona.

- "Vlada USK, kroz Ministarstvo privrede će podržati sve zdrave poslovne projekte koji bi, u konačnici, doveli do novog zapošljavanja naših građana. Ubuduće će odnos Ministarstva prema firmama koje imaju takve projekte biti partnerski, jer nam je cilj poticanje razvoja privrede i otvaranja radnih mjesta", kazao je ministar Kadirić.

Topic
Objavio: Pet, 11/01/2019 - 13:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top