Bojkot na djelu: Otkazana sjednica Parlamenta BiH zbog nedolaska zastupnika iz RS-a

asd
Smatramo da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH - Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Vijeću ministara - istaknuto je na jučerašnjem sastanku

Zbog nedolaska zastupnika iz RS, otkazana je redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Potvrdio je to novinarima nakon sjednice proširenog Kolegija Doma predsjedavajući Kluba poslanika Naša stranka - Nezavisni blok Predrag Kojović.- Održana je sjednica proširenog Kolegija Predstavničkog doma i donesena je odluka da se današnja sjednica otkaže. Naredna sjednica bit će zakazana početkom devetog mjeseca - kazao je Kojović.

Naime, na jučerašnjem sastanku stranaka iz RS, donesen je zaključak da zastupnici neće prisustvovati sjednicama.

- Smatramo da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH - Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Vijeću ministara - istaknuto je na jučerašnjem sastanku.

Naime, jučer su lideri parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj, na sastanku u Banjoj Luci povodom odluke visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, zaključili da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH - Predsjedništvu, Parlamentarnoj skupštini i Vijeću ministara BiH.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je pojasnio da to znači konkretno da srpski politički predstavnici u institucijama BiH neće učestvovati u radu i neće donositi nikakve odluke do daljnjeg, dok se ovo pitanje ne riješi.