PRESS A-SDA: Bomba ispod Hozanovićevog automobila neuspjeli pokušaj zastrašivanja

Niko nema pravo da nekom oduzima sigurnost objašnjavaju iz A-SDA

BIHAĆ, 1. juna -  Stranka demokratske aktivnosti A-SDA sazvala je danas hitnu press konferenciju povodom jučerašnje eksplozije bombe ispod auta čelnika ove stranke Rifeta Hozanović. Rečeno je da se radi o neuspjelom pokušaju zastrašivanja, te da znaju ko su naredbodavci, ali i počinioc ovog djela. Istaknuto je i da je jedan od motiva legalna mogućnost njegovog praćenja putem telefona.

Rifet Hozanović ovaj je događaj okarakterizirao kao neuspjeli pokušaj zastrašivanja, ali kako ističe ugrozio je sigurnost njegove porodice i komšija.

Niko nema pravo da nekom oduzima sigurnost objašnjavaju iz A-SDA.

- Dok takvi zločinački umovi šetaju slobodno, mi nismo sigurni i tražimo da nadležne institucije hitno reagiraju - ustvrdio je Jasmin Emrić, zastupnik u državnom parlamentu.

Nakon ovog događaja sigurnosne agencije prate sve Hozanovićeve telefonske brojeve, što on smatra da bi mogao biti i jedan od motiva postavljanja bombe.

Upitan, a što je jučer bila tema društvenih mreža, da li je sam sebi podmetnuo bombu, Hozanović ističe:

-To me podsjeća na na tragičnu situaciju, na Markale, gdje je pobijen bosanski narod i šta je na kraju kazano, da smo sami sebe granatirali i ubili?!

Nermin Ogrešević se reagirao na jučerašnju izjavu premijera Huseina Rošića, kazavši da je premijer jučer pokušao nešto spinovati, okrenuti i to je na neki način potvrda da se trebamo osjećati nesigurno.

Situaciju smatraju ozbiljnom, a ističu da bi je i ostali tako trebali doživjeti.