Borac Armije RBiH i RVI jedva preživljava sa 42.50 KM mjesečno

sa
U Velikoj sali Općine Jajce, u organizaciji asocijacije "Čuvari rijeka Balkana" danas je održana PRESS konferencija na temu: "Sistematska diskriminacija ratnih vojnih invalida Federacije BiH od 1996-2023."

 

Moderator Fikret Julardžija je na vlastitom primjeru pokazao i dokazao nevjerovatnu nebrigu zajednice prema najboljem dijelu bh. društva te naglasio da je 42,50 KM uvreda za oficira Armije R BiH ranjenog u septembru 1993. godine, a procijenjenog na 20 posto umanjenja radne sposobnosti kod Instituta za medicinsko vještačenje u Sarajevu dana 21.12 2022. godine...

 

Na konferenciji je javno tražio ostavka svih čelnika BIZ-e na općinskom, kantonalnom i federalnom nivou kao i ostavke predsjednika ORVI Jajce, SRVI SBK a te SRVI F BiH kao moralan čin, ako je preostalo išta morala.

 

Ovo je ujedno uvod u tužbu protiv BiH i Nizozemske za diskriminaciju, onemogućavanje očinstva, zloupotrebu bosanskohercegovačkih i nizozemskih institucija te teško narušavanje psihofizičkog zdravlja u periodu od 22.2. 2021. godine i koje još traje, poručio je Julardžija, prenio je Jajce online.