Borac novi šampion, Zrinjskom goleada protiv Želje

fk borac
Sarajevo se od odbrane titule oprostilo pobjedom protiv Radnika

 

Odigrano je pet mečeva pretposljednjeg, 32. kola, Premijer lige BiH.

Fudbaleri Borca su uz podršku navijača na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, pobjedom nad Tuzlom siti 2:0, matematički su osigurali titulu prvaka Bosne i Hercegovine, kolo prije kraja prvenstva. Strijelci za Banjalučane bili su Stojan Vranješ i Panagiotis Moraitis.

Sarajevo se od odbrane titule oprostilo pobjedom protiv Radnika rezultatom 3:0, a golove u trijumfu bordo tima postigli su Jasmin Mešanović, Ivan Jukić i Krste Velkoski.

Zrinjski je u Mostaru savladao Željezničar rezultatom 4:2 i tako ostao u igri za plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Golove na stadionu "Pod Bijelim brijegom" postigli su: Ivan Bašić, Mario Tičinović i Nemanja Bilbija dva puta (Zrinjski), te Frane Ikić i Samir Bekrić (Željezničar).

Njihov najveći rival Velež kod kuće je pobijedio Slobodu sa 2:0 i došao na korak od plasmana u Evropu nakon 33 godine. Denis Zvonić i Seid Behram pogađali su za "Rođene". 

Široki Brijeg je slavio domaću pobjedu protiv Mladosti 1:0 golom Stipe Jurića.

Šesti meč koji je trebao biti odigran danas registrovan je 3:0 u korist Krupe, jer je Olimpik odlučio istupiti iz lige dva kola prije kraja.

Svi rezultati 32. kola:

Borac - Tuzla siti 2:0,

Sarajevo - Radnik 3:0,

Zrinjski - Željezničar 4:2,

Velež - Sloboda 2:0,

Široki Brijeg - Mladost 1:0,

Krupa - Olimpik 3:0.