Borenović: U rat sam otišao s 18 godina, Dodik je tada dobio nadimak Ronhil

,

Kako je dodao, on nije nikada potpisao ni glasao ni za nijedan prenos nadležnosti sa institucija RS-a, Milorad Dodik je izglasao sve i jednu

Branislav Borenović i Milorad Dodik, lideri PDP-a i SNSD-a nastavili su međusobne optužbe. Nakon što ga je Dodik prozvao za izdajništvo, Borenović se na društvenim mrežama “pohvalio” da je u Vojsci RS-a ratovao već u 18. godini, dok je “Dodik za to vrijeme preko granica i aerodroma nosio nešto drugo, pa zaradio nadimak Ronhil”.

“Branislav Borenović je otišao u rat sa 18 godina sa svojim saborcima u redovima Vojske Republike Srpske u jedinicama koje su popunjavali najmlađi i tamo gdje su mnogi, nažalost, i poginuli. Milorad Dodik je za to vrijeme preko granica i aerodroma nosio nešto drugo, pa zaradio nadimak Ronhil. Pa danas Milorad kaže da je on patriota, a ja izdajnik”, naveo je Borenović na Facebooku.

Kako je dodao, on nije nikada potpisao ni glasao ni za nijedan prenos nadležnosti sa institucija RS-a, Milorad Dodik je izglasao sve i jednu.

 

“Branislav Borenović nije učestvovao u usvajanju ANP-a za NATO, Milorad Dodik jeste. Dvije godine nakon što je Milorad sjeo u fotelju u Sarajevo, Manjača je postala mjesto gdje marširaju NATO vojnici. Pa opet Mile kaže da je on patriota, a Brane izdajnik”, navodi Borenović.

Kako je dodao, živi život koji su on i njegovi najmiliji živjeli i prije bavljenja politikom.