Bosanac u Hrvatskoj bježao policiji. Ulovili ga, bio drogiran i bez vozačke

sa

Biogradska je policija jučer oko 2,35 pokušavala zaustaviti automobil Škoda gospićkih registracija. Vozač se oglušio na naredbe policajaca te je nastavio vožnju i bježao je policiji. Hrvatska policija je zatim krenula za njim i lovili su ga do Turnja, gdje se konačno zaustavio.

U autu su zatekli suvozača i 36-godišnjeg vozača, državljanina Bosne i Hercegovine koji nije posjedovao lične dokumente. Kod njega je pronađena jedna PVC vrećica s oko 8,67 grama amfetamina, PVC vrećica s oko 4,27 grama marihuane te jedna staklena bočica u kojoj su se nalazila 4 ecstasyja.

Također je utvrđeno da je 36-godišnji vozač upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i da nije koristio sigurnosni pojas. Provedenim testiranjem pozitivno je reagirao na prisutnost droge. Izvršenom provjerom vozila utvrđeno je kako je isteklo važenje saobraćajne dozvole i police osiguranja. Droga mu je oduzeta te je vozač uhapšen i priveden u policijsku stanicu.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja Zakona o strancima 36-godišnjak je jučer uz Optužni prijedlog prepraćen na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana. Nakon toga je predat u zatvor u Zadru. Protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi krivična prijava.