Bosanac usmrtio djevojku s 88 uboda nožem: Odbrana Davida Komšića traži izuzeće sudije

Majka ubijene Kristine Krupljan bila je šokirana današnjim razvojem događaja

Sjednica Vijeća Vrhovnog suda koje je jutros trebalo odlučivati o žalbi Davida Komšića (21) iz Kiseljaka, zbog ubistva 18-godišnje Kristine Krupljan odgođeno je zbog zahtjeva obrane za izuzećem sudije. 

Svoj zahtjev objasnili su činjenicom da je spomenuti sudija u drugom predmetu donio odluku da se na Komšića primjenjuje opći krivični zakon, a ne maloljetnički pa njegov advokat Veljko Miljević smatra da postoji sumnja u pristranost sudije.

Majka Kristine Krupljan bila je šokirana današnjim razvojem događaja.

- Obrana je te papire o izuzeću sudije trebala dostaviti prije dva mjeseca, a ne danas. Ovo je napravljeno samo da se odgodi odluka da bi nešto njima išlo u korist - izjavila je Vesna Krupljan i dodala:

- Užasno je to. Prestrašno. Neka se stave u moju kožu, nikad kraja tome. Komšić je djevojku u trenutku kad mu je obznanila da s njim prekida vezu nožem nanio ukupno 88 ubodno-reznih rana u njenom automobilu ispred zgrade u kojoj je stanovala. 

Osim što je suđen zbog ubistva, Komšić, koji je trenutno u zatvoru u Lepoglavi, služi i kaznu zbog smrti pješaka na zagrebačkoj Vukovarskoj aveniji, a sudilo mu se i zbog oštećenja vozila Kristine Krupljan, u čemu je sudjelovao sa svojim prijateljima.