Bosanci i Hercegovci širom Evrope pružaju ruku podrške djeci oboljeloj od raka u BiH (FOTO)

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ osnovano je u aprilu 2003. godine. Tokom narednih 15 godina, Udruženje je od inicijalne ideje neformalne grupe roditelja i prijatelja djece oboljele od raka, izraslo u respektabilnu organizaciju koja broji preko 400 članova i koja je postala sinonim za borbu protiv raka kod djece u BiH.

U drugu godinu projekta pokroviteljstva apartmana „Prijatelj Roditeljske kuće“ Srce za djecu ulazi sa obnovljenim obećanjem i pruženom rukom podrške od Bosanaca i Hercegovaca širom Evrope, ujedinjenim pod nazivom Prijatelji iz Evrope, prenosi Oslobođenje.ba.

Apartman „Nebo“, koji su Prijatelji iz Evrope tako prijateljski prigrlili, je dobio kontinuiranu finansijsku podršku u iznosu od 10.000 KM a predstavnici ove incijative, bračni par Košpo - Senad i Mirsada, te bračni par Graho - Sadat i Elvedina uručili su i pojedinačne donacije u iznosu od 300 KM za 6 porodica koje trenutno borave u Roditeljskoj kući.

 

Također, za dnevne zajedničke potrebe djece i roditelja uručeno je i dodatnih 400 KM.

- Neizmjerno smo zahvalni našim dragim prijateljima iz cijele Evrope koji, iako daleko od svog doma i domovine, ne zaboravljaju na malene Bosance i Hercegovce koji vode najteže životne bitke. Biti Prijatelj Roditeljske kuće znači biti prijatelj djece oboljele od raka i direktni učesnik u njihovom bržem ozdravljenju. Još jednom, hvala vam od srca, poručili su iz ovog udruženja putem svoje zvanične Facebook stranice.