Bosanska Krupa: Na riječnim adama niče turistički kamp

.
U cilju unapređenja turističke ponude, u Bosanskoj Krupi će se realizirati projekat “Green Islands Tour”, čija ukupna vrijednost iznosi 360.000 maraka, a finansiraće se sredstvima Evropske unije i Savezne Republike Njemačke.

Prema riječima gradonačelnika Armina Halitovića, ugovor o njegovoj realizaciji već je potpisan, a sredstva će se iskoristiti kako bi se ojačala ponuda turističkih operatera, kao i marketinška kampanja, a planirana je i izgradnja turističkog kampa Zeleni otoci na adama koje se nalaze na rijeci Uni u samom središtu ovoga grada.

 

Halitović ističe kako će na ovaj način čitav kompleks biti pretvoren u jedinstvenu turističku destinaciju sa svim potrebnim pratećim sadržajima, od ugostiteljskih do zabavnih i sportskih.

 

“Radimo na više projekata, ali ovaj je poseban, u njemu imamo različite komponente koje daju smisao Bosanskoj Krupi kao gradu turizma. Poboljšaćemo malu turističku infrastrukturu, a otvoriti velike potencijale. Počinjemo gradnju turističkog kampa, imamo kompleks riječnih ada, povezat ćemo ih mostom, imat ćemo najljepši kamp u Evropi. Na kraju ćemo imati i prezentaciju grada kroz zajedničku turističku platformu da se o nama daleko čuje”, kazao je Halitović.

 

On je dodao kako je prije osam godina započet projekat “Zeleni otoci”, pa je izgrađeno osam manjih drvenih mostova koji povezuju nekoliko riječnih ada u jedinstven prostor, gdje su uređene pješačke staze, izgrađena rasvjeta, kao i sadržaji za odmor i rekreaciju, a u međuvremenu ovdje je niknulo i više ugostiteljskih sadržaja, pišu Nezavisne.

 

Pored toga, lokalne vlasti planiraju izgradnju još jednog drvenog mosta dužine 40 metara, koji bi komunikacijski još bolje povezao cijeli ovaj prostor.

 

“Time ćemo u srcu Bosanske Krupe dobiti jednu kompletnu sportsko-turističku priču, jedan veći kompleks za šetnju, sport i rekreaciju u kojem će naši građani i turisti moći uživati tokom cijele godine”, kazao je Halitović.