Bosanska Krupa u podršci projektima iz turizma: Danas potpisani ugovori podržani sa 44 hiljade maraka

.
Načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović potpisao je danas Ugovore sa korisnicima sredstava namijenjenih za razvoj turizma. Bosanska Krupa jedna je od lokalnih samouprava, koja se posljednjih godina fokusira na ovu oblast, s obzirom da je riječ o općini koja ima prirodni potencijal posebno u vodama. Kroz različite projekte već su uložena značajna sredstva u uređenju gradskih ada i otoka po kojima je ovaj grad na rijeci Uni nadaleko poznat...

Bosanska Krupa u budžetu je za ovu godinu za oblast turizma planirala 100.000,00 maraka. Na objavljeni javni poziv prijavio se značajan broj zainteresiranih. Odabrana su četiri aplikanta sa kojima su danas potpisani ugovori u iznosu od 44 hiljade maraka.

 

Jedan od korisnika sredstava kazao je ovom prilikom da redovno prati javne pozive, te je tako došao na ideju da aplicira na poziv općine Bosanska Krupa. Smatra da je ovo dobar način podrške turističkim radnicima koji su prošle godine, upravo zbog pandemije, pretrpjeli ogromne štete.

 

S obzirom da je riječ o prvom javnom pozivu gdje je utrošen tek dio sredstava, svi ostali koji se bave ili žele pokrenuti vlastiti biznis u oblasti turizma imat će priliku kroz novi javni poziv koji bi uskoro trebao uslijediti.