BOSANSKA KRUPA: Učenici iz Drenove Glavice, Ostružnice i Malog Badića od danas imaju redovan prevoz

KRUPA
Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme „Putnik prevoz“, u prisustvu direktorice „Druge osnovne škole“ Daire Zjakić, potpisali su danas ugovor o vanlinijskom prevozu učenika sa područja općine Bosanska Krupa u cestovnom prometu.

Pedeset šest učenika iz Drenove Glavice, Ostružnice i Malog Badića na nastavu u Drugu osnovnu školu od početka drugog polugodišta ne idu zbog neuspjele javne nabavke usluga prevoza. Zahvaljujući Općini Bosanska Krupa od danas imaju prevoz do škole i od škole.

Načelnik Armin Halitović preuzeo je na sebe obavezu i sa „Putnik prevozom“ potpisao ugovor za mjesec dana u kojem bi škola trebala okončati tendersku proceduru. „Djeca jednostavno ne mogu i ne smiju biti žrtve administracije.

Škola je uradila ono što je mogla, ali su naišli na zid. Općina je bila u mogućnosti izaći u susret i to radi sa zadovoljstvom. Nije da me ne zanima šta je čija nadležnost, ali kada se o djeci radi, takve stvari su manje bitne“, kaže načelnik Armin Halitović. Među učenicima iz Drenove Glavice, Ostružnice i Malog Badića, koji će koristiti ovaj vanlinijski prevoz je i šestero djece sa teškoćama u razvoju koji žive u različitim dijelovima lokalne zajednice poput Dolova, Hodžinca, Lamela, Krčane.

„Nama ostaje da se zahvalimo od srca načelniku i Općini na senzibilitetu prema našim učenicima i nedvojbenom stavu podrške kada su u pitanju."