Bosanski Petrovac: 'Petrovačko ljeto' opravdalo očekivanja i uloženi trud u organizaciju

.
I ove godine u Bosanskom Petrovcu održava se tradicionalna manifestacija „Petrovačko ljeto 2021“. U sklopu manifestacije priliku da se predstave imali su i obrtnici i poljoprivrednici, te oni se zanimaju izradom ručnih radova...

Dušanka Tadić jedna je od onih koji su se predstavili na ovogodišnjoj izložbi rukotvorina i domaćih proizvoda u Bosanskom Petrovcu. Bavi se proizvodnjom hrane zadnjih pet godina, te rado učestvuje na ovakvim i sličnim sajmovima sa vlastitom paletom domaćih proizvoda od likera do pekmeza i sokova. Pored nje, i Dževada Osmanović iz Bosanskog Petrovca odlučila je posjetiocima ponuditi svoje proizvode od mlijeka, ali i tjestenine koje pažljivo priprema po vlastitom receptu.

 

Upravo na ovakvom odnosu i ponudi svi oni građani koji su posjetili sajam rukotvorina i domaćih proizvoda pronašli su nešto za sebe i pohvalili organizaciju ovog događaja. Ručni radovi, niz specijaliteta iz domaće kuhinje, nakit, samo su neki od proizvoda koje su, pored svojih sugrađana izložili i vrijedni obrtnici Bosanskog Petrovca, kojima je zajednička želja da prikažu jednu pozitivnu priču iz njihovog grada. Kada je u pitanju organizacija manifestacije „Petrovačko ljeto 2021“ je centralna manifestacija kojom želimo da se ljeto učini lijepim, zanimljivim i nesvakidašnjim, ističu organizatori.