Bosanski turist na Braču se žalio općini zbog Thompsonove pjesme: Evo šta su mu odgovorili

asd
Već 12 dana sam gost hotela Elaphusa u Bolu na Braču, gdje ću kao turist potrošiti gotovo 4000 eura, kazao je on.

Turista je ove godine u Hrvatskoj znatno manje, a među najvjernijima ostali su nam turisti iz susjedstva koji su, ljetujući na Braču, doživjeli jedno ne baš ugodno iskustvo, piše Zagreb.info.

Naime, Bild.ba prenio je priču o državljaninu BiH Bobanu Mrđi koji sa suprugom 12 dana boravi na Braču, a koji kaže da je u baru Auro na plaži Zlatni rat doživio neugodnu situaciju kada je čuo da se pušta pjesma Marka Perkovića Thompsona “Čavoglave”.

“Već 12 dana sam gost hotela Elaphusa u Bolu na Braču, gdje ću kao turist potrošiti gotovo 4000 eura. Mjesto je odlično, osoblje u hotelu ljubazno, hotel uredan, hrana dobra. Međutim, danas, zadnji dan boravka na Bolu, doživim, za mene, neugodnu situaciju. U baru Auro na plaži Zlatni rat puštali su Thompsonovu pjesmu ‘Čavoglave’”, ispričao je za Nezavisne Mrđa.

Mrđa je dodao da su i ostali gosti spomenutog bara ostali u čudu kada su čuli pjesmu.

“Jučer je bio Dan pobjede. Svaka čast, čestitam, voli svoje – poštuj tuđe, ali na ovako europski i svjetski poznatom turističkom mjestu da se pušta ovakva pjesma – nema smisla. U lokalu je u tom trenutku bilo 300-400 ljudi, većinom Hrvata, ali i stranaca, Srba na primjer”, dodaje Mrđa.

“Mogli su još i ‘Jasenovac’ pustiti. Nakon 12 dana boravka na Bolu mislio sam da su svi dobrodošli, ali očito nije tako. Sad jedva čekam da odem iz Hrvatske i da se ne vratim više, a svakog ljeta sam tu, ali dosad nije bilo ovakvih situacija”, zaključio je.

Dotični se gospodin javio i samoj Općini Bol, te se i njima požalio na ovu “nemilu situaciju koju je doživio”, a njihovu korespondenciju objavio je portal Zagreb.info.

“Poštovani, ja sam Boban M., državljanin sam Bosne i Hercegovine, srpske nacionalnosti. Već 12 dana sam gost hotela Elaphusa u Bolu na Braču, gdje ću kao turist potrošiti gotovo 4000 eura. Mjesto je odlično, osoblje u hotelu ljubazno, hotel uredan, hrana odlična. No međutim, danas, zadnji dan boravka na Bolu doživim za mene neugodnu situaciju, da se u baru Auro na plaži Zlatni rat pušta Thompsonova pjesma ‘Čavoglave’ (hej, čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji). Gledajući ljude oko sebe, mnogi su se čudili otkud ta pjesma na takvom mjestu?

Ne pišem vam ovo u bilo kakvoj nacionalističkoj osnovi nego samo nemojte kvariti ovako lijepo ljetovalište u kojem sam do danas nakon 11 dana mislio da su svi dobrodošli. Sad jedva čekam da odem iz Hrvatske i da se ne vratim više, a svakog ljeta sam tu, ali dosad nije bilo ovakvih situacija.