Bošković predložio prekid sjednice; Mašić: Ovo smrdi na osovinu Dodik-Čović

Mladen Bošković predložio je prekid današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Rekavši da se obraća uime buduće parlamentarne većine koja će "akobogda biti uspostavljena", Bošković je rekao da prekid treba napraviti do izbora novog rukovodstva Doma.

Tome se oštro verbalno usprotivio šef Kluba Socijaldemokratske partije BiH Damir Mašić kazavši da bi prekid bio katastrofalna poruka budući da je Predstavnički dom Federacije jedini u državi koji funkcioniše, dok na državnom nivou traje blokada u radu parlamenta, prenosi N1.

"Meni ovo smrdi na osovinu Dodik - Čović", kazao je Mašić povodom Boškovićevog prijedloga.

Mladen Bošković je, predlažući prekid, naveo i da je redosljed tačaka u dnevnom redu za današnju sjednicu loše postavljen, kao i da predložene zakone koji se odnose na neke od suštinskih problema u FBiH, a njihovi službeni predlagači su pojedini zastupnici, ipak treba da predloži i Federalna vlada.

Bošković je odbacio Mašićeve navode da je riječ o pokušaju blokade rada Predstavničkog doma, dok Mašić insistira da Boškovićevi argumenti nemaju utemeljenja i da je aktuelni predsjedavajući Doma Elvir Karajbić (Socijaldemokratska partija BiH) čovjek koji vodi računa o tome da svaka tačka dnevnog reda bude poslovnički utemeljena.

Iz zastupničkih kluba Stranke demokratske akcije, Mirsad Zaimović je kazao da ovdje nije riječ o pokušaju blokade i da odgoda sjednice za 15 dana ne bi ugrozila ništa od onoga u Federaciji BiH na šta se predložene tačke dnevnog reda odnose.

Rasprava je u toku.