Bošnjački privredni klaster: Korona virus je pokazao brutalizam bošnjačkog prostakluka i krkanluka u privredi

Mirsad Jašarspahić
Nije Jašarspahić nikakav incident bh privrede, on je, zapravo, egzemplar i jedan od stotina seljačina i krkana u kalvakadi uhljeba koji su naučili prodavati maglu narodu, a privatno živjeti u bonluku

Da li je ili nije predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić pozitivan na korona virus teško je shvatiti iz medija. No, on se uporno brani od toga iako je morao priznati da je prisustvovao toj zlokobnoj fešti u Konjicu. Od tada je poput seoske lole obigravao medije i balio u mikrofone trabunjajući frazetine o bošnjačkom privrednom čudu.

Danas su kancelarije Privredne/Gospodarske komore FBiH gdje je odsjedao direktor Mirsad Jašarspahić jezivo prazne, a proširene su glasine o nekolicini radnica/ka zaraženih korona virusom. Malo ko je shvatao stvarnu ulogu Privredne/Gospodarske komore FBiH u ekonom sistemu države, ali samo ime joj kaže da bi to trebalo biti srce privrede. Pa shodno tome vladin paket oživljavanja privrede nakon korona virusa od milijardu KM za pomoć privrednicima trebao bi se dobrano realizirati preko ove institucije.

Nije Jašarspahić nikakav incident u bh privrede, on je, zapravo, egzemplar i jedan od stotina seljačina i krkana u kalvakadi uhljeba koji su naučili prodavati maglu narodu, a privatno živjeti u bonluku prežderavajući i opijajući se po raznim feštama i teferičima.