Božo Vrećo prodaje svoju pink haljinu

Novac će biti darovan u humanitarne svrhe Centru za slijepu djecu

Dan nakon otvaranja 25. Sarajevo Film Festivala sliježu se dojmovi s crvenog tepiha. Bilo je kreacija i dama koje su ostavljale bez daha, ali i onih koji su nisu baš pokazali na crvenom tepihu.

Božo Vrećo šetao je crvenim tepihom u roza kreaciji, o čemu se i danas priča, prenosi Dnevni avaz.

- Ove godine sam tu za sjajni SFF, od moje žute haljine su prošle TRI godine, ta žuta haljina je prodata u galeriju u Londonu i novac je darovan Zemaljskom muzeju za očuvanje Hagade. Ove godine je to pink haljina i svakako da će njenom prodajom novac biti darovan u humanitarne svrhe Centru za slijepu djecu kojima će taj novac bar malo pomoći u svakodnevnim potrebama... 

Kako je ove godine SFF pod pokroviteljstvom UNESCO-a, motivi na mojoj haljini bit će u skladu s našom nematerijalnom baštinom i tradicijom, pa će detalji sa stećaka, tačnije Kolo, i duž haljine, dva simbola koja vidite su moj logo, logo mog prezimena Vrećo koji je na svim mojim haljinama i uskoro na mojoj kolekciji, izrađen vrijedno u štampariji @printmaniasarajevo i jako sam zahvalan i sretan zbog toga - napisao je Vrećo na Instagramu.

Amra Džeko zablistala je na crvenom ćilimu. Među najljepšim i najelegantnijim bila je Lejla Filipović, a glumac Adnan Hasković se nije odvajao od supruge.

Izvor: