Ovo je bračni par iz BiH koji je Hrvatskoj “pao” s 1,5 kg heroina

Mirko je vozio “škodu”, a Daliborka je bila na suvozačkom sjedištu

Bračni par iz Trebinja uhapšen je na graničnom prelazu sa Hrvatskom zbog trgovine narkoticima, javlja Slobodna Dalmacija.

U njihovom automobilu hrvatski policajci su pronašli 1,5 kilograma heroina. Taksista Mirko Đ. (43), zvani Mićo i supruga Daliborka Đ. (36) zvana Daca, kuharica po zanimanju, oboje državljani BiH, ostavili su kod kuće u Trebinju jednogodišnju kćerku i uputili se u Hrvatsku.

Putem su pokupili kilogram i po heroina, koji je Daliborka sakrila u jakni, te su došli na granicu s Hrvatskom, na prelaz Nova Sela, smješten na putu D62, između Metkovića i Vrgorca, prenosi Slobodna Dalmacija.

U “škodi oktaviji”, s koje su skinuli oznaku taksi službe, autoputem A1 su došli blizu Šestanovca, ali tu su im švercersku rutu presjekli inspektori Službe kriminaliteta droga i Stanice granične policije Imotski PU splitsko-dalmatinske.

Mirko je vozio “škodu”, a Daliborka je bila na suvozačkom sjedištu. Ukupno 1515 grama heroina bilo je raspoređeno u tri paketa a Daliborka ih je strateški nagurala u svoju jaknu.

Nakon ispitivanja bračnog para u Tužilaštvu odlučit će se o istražnom zatvoru, koji se nad stranim državljanima obično određuje zbog opasnosti od bijega.

Pogotovo ako se radi o državljanima zemlje koja nije u Evropskoj uniji. U putnim ispravama bračnog para vidljivo je kako su i prije više puta dolazili u Hrvatsku, a između ostalog i na ljetovanje. Omiljeno odredište za opuštanje bili su im Kupari gdje su uživali na plažama turističkog kompleksa.

Izvor: