Brat (2) i sestra (3) zajedno otišli u smrt: Otkriven uzrok smrti mališana koji su nastradali u požaru

policija
Dječak, star godinu i po dana, i djevojčica, koja je u januaru napunila tri godine, brat i sestra S. I. i D. I., preminuli su od posljedica požara koji se dogodio u kući u kojoj su živjeli sa još šestoro starije braće i sestara i roditeljima, ocem Danijelom Ivanovićem (36) i njegovom ženom Pamelom Kolompar (30).

 

Požar, koji je porodicu zavio u crno, dogodio se u utorak ujutru poslije sedam sati ujutru u Staroj Moravici u Srbiji.

Majka je otišla do prodavnice, otac je bio u dvorištu, kada je, najvjerovatnije varnica iz ložišta iskočila. Vatra je buknula, i dvoje starije djece, od četvoro koliko ih je u tom trenutku bilo u kući, su uspjeli da izađu na vrijeme bez ozbiljnih posljedica po zdravlje i život, međutim, najmlađi dječak i djevojčica su ostali u prostoriji.

Njihova beživotna tijela su pronađena u blizini ložišta, grijnog tijela. Djeca su se ugušila od dima, a jedno od njih dvoje je zadobilo i opekotine.

Naime, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici “u 7,30 sati su radnica Službe hitne medicinske pomoći iz Bačke Topole i vatrogasac DVD Stara Moravica prijavili da je izgorjela kuća sa dvoje maloljetne djece. Utvrđeno je da se u kući nalaze tijela pokojne djece koja su preminula na za sada neutvrđen način.

Slijedi dalji rad na utvrđivanju tačnog činjeničnog stanja – navode u OJT.

Danijel Ivanović, otac, nije imao snage da govori, posmatrao je uviđaj i vatrogasce sa očima punim suza. Jedva je izustio svoje ime i na pitanje novinara je rekao da ne može da govori.

Znam samo da je otac bio u dvorištu, ostala djeca su se spasila, dvoje ih je istrčalo napolje, a ostali su bili u školi – rekla je rođaka.

Isto je potvrdila Merima Kolompar, koja se predstavila kao sestra oca kome su nastradali sin i kćerka.

Ne znamo šta se tačno desilo, ja sam sestra oca. Mnogo smo tužni i u šoku smo. Ovo je ogromna tragedija – rekla je Merima.

Ulicom su odjekivali jecaji žena, bliskih rođaka porodice, a prišla im je i radnica Centra za socijalni rad, jer su korisnici socijalne pomoći i riječima utjeha je pokušala da ublaži bol i tugu.

Nikada nije bilo prijave nasilja iz ove porodice, a jedan od komšija koji je stajao uz pojedine članove porodice i nijemo posmatrao izgorjelu kuću rekao je da Danijela smatra dobrim čovjekom, i da niko nikada ne bi smio da doživi tragediju ovih razmjera.

Duša me boli. Jesu siromašni, ali su dobri ljudi svi. Izgubiti dvoje djece je najgora kazna, a to niko ne zaslužuje. Svima nam je teško zbog svega što se dogodilo – rekao je mještanin Stare Moravice.