Bratić za "Avaz": Imenovanje Šulića je odgođeno, a ja nisam upoznat o bilo kakvim pregovorima SDA i SNSD-a

Klub poslanika SNSD povukao je kandidaturu Denisa Šulića za svog kandidata za bošnjačkog potpredsjednika NSRS

Član Predsjedništva SDA i poslanik u Narodnoj skupštini RS Senad Bratić kazao je za "Avaz" da nije upoznat o bilo kakvim pregovorima SDA sa SNSD-om "na najvišem nivou", kako je to danas objavio portal Srpskainfo. 

Podsjetimo, prema nezvaničnim informacijama ovog medija, Klub poslanika SNSD u Narodnoj skupštini RS povukao je kandidaturu Denisa Šulića za svog kandidata za bošnjačkog potpredsjednika NSRS. Kako su naveli, odgađanje imenovanja ima veze s pregovorima SNSD i SDA na najvišem nivou oko imenovanja Vijeća ministara BiH i tumači se kao ostavljanje prostora za mogući dogovor. 

- Po pitanju ovoga znam samo da je prije početka zasjedanja 7. redovne sjednice Narodne skupštine pokrenuta inicijativa za imenovanje poslanika Šulića na mjesto potpredsjednika NSRS, ali koja je u međuvremenu zaustavljena - rekao je Bratić za "Avaz". 

Narodna skupština je 18. septembra razriješila funkcije potpredsjednika NSRS Senada Bratića iz SDA zbog deklaracije koju je ova stranka usvojila na kongresu, a koja je, prema tumačenju vlasti u manjem bh. entitetu direktno usmjerena protiv interesa RS i duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantiran status RS i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda.