Brigadir Slaven Blavicki otkrio detalje početka velike vježbe američke vojske i Oružanih snaga BiH

wef
Ističe da mu je veliko zadovoljstvo kazati da vježba "Brzi odgovor 21" zvanično počinje kvalifikacijskim bojem i gađanjem od pripadnika snaga SAD-a

Brigadir Slaven Blavicki, direktor vježbe "Brzi odgovor 21", obratio se danas medijima povodom održavanje vojne vježbe pripadnika Oružanih snaga BiH sa vojskom SAD-a.

Vježba “Brzi odgovor 21” realizira se u sklopu multinacionalne vježbe “Branilac Evrope 21”, u kojoj pored američke vojske, vojske Kanade, evropskih NATO-saveznika i partnera sudjeluju i OSBiH.

- Američke snage stigle su preko vikenda u Bosnu i Hercegovinu, njih negdje oko 650, i trenutno su raspoređeni na tri lokacije unutar BiH - rekao je Blavicki.

Ističe da mu je veliko zadovoljstvo kazati da vježba "Brzi odgovor 21" zvanično počinje kvalifikacijskim bojem i gađanjem od pripadnika snaga SAD-a.

- Borba gađanja se provodi na glavnom poligonu za obuku Oružanih snaga i provodi se lakim pješačkim naoružanjem - objasnio je direktor vježbe Slaven Blavicki.

Naglašava da mu je drago što mediji i javnost izražavaju veliko interesovanje za ovu vježbu.

- Mediji će moći snimiti događaje na terenu pripadnika SAD-a i naših oružanih snaga samo na dan "Visoki uzvanici" koja se održava 22.maja. Do tada ćemo nastojati osigurati javnosti naše snimke sa terena - poručio je za kraj brigadir Slaven Blavicki.

Pogledajte VIDEO