Britanska policija uhapsila dostavljača mlijeka umjesto provalnika

S
U britanskom gradu Newton Aycliffe u srijedu, 4. augusta, uhapšen je dostavljač mlijeka za kojeg je policija mislila da je provalnik.

Policija je bila u potrazi za osobom u kombiju koja je pokušala provaliti u trgovinu. Prema riječima dostavlječevog šefa Russa Gibsona, uposlenik je u 2:45 sati, u trenutku policijske potrage, radio svoj posao.

Policajaci su ga zaustavili i pitali šta radi tu u ranim satima, ispričao je Gibson. Uočili su ga dok je u bijelom, neobilježenom kombiju od vrata do vrata dostavljao mlijeko. Kako bi ih uvjerio da je dostavljač, pokazao im je mlijeko u vozilu.

Zatim mu je dopušteno da nastavi raditi, ali samo 15 minuta kasnije zaustavila su ga tri patrolna vozila. Odmah je uhapšen jer se sumnjalo da je provalnik.

Gibson je pomislio da je šala nakon što ga je uposlenik nazvao iz policijske stanice. Kako je kazao, to su trenuci u kojima ne znate da li da se smijete ili da budete ljuti. Policajcima je ukazao na to da su uhapsili pogrešnu osobu. Istakao je da se na osnovu uređaja za praćenje kombija mogu uvjeriti da nije bio blizu trgovine u koju se pokušalo provaliti.

Gibsonu nije odmah dopušteno da preuzme robu iz kombija, koja je vrijedna nekoliko stotina funti. Rečeno mu je da to ne može uraditi jer je riječ o dokaznom materijalu. Morao je otići u policijsku stanicu kako policija ne bi zaplijenila proizvode. Međutim, već je bilo kasno. Do 7 sati mlijeko je bilo pretoplo i moralo je biti zamijenjeno.

Iz policije su saopćili da je dostavljač uhapšen zbog sumnje da je pokušao izvršiti provalu, što je ometao policajca u radu i što je odbio predočiti sve potrebne podatke. Pušten je iz pritvora, a sada je pod istragom, jer se tereti da je ometao rad policajca, piše Sky News.

FOTO:Shutterstock