Britanski vojni analitičar tvrdi: Na ukrajinskom nebu počinje nova faza rata

.
Navodi kako Moskvi ponestaje preciznih projektila, pa su umjesto toga posegnuli za jeftinim iranskim bespilotnim letjelicama koje nisu baš sofisticirane i lebde iznad mete prije nego što bombardiraju

 

Britanski odbrambeni analitičar i profesor Majkl Klark (Michael Clarke) rekao je da je Odesa, strateški važan grad u kojem se nalazi velika luka, napadnut oružjem koje se do sada malo koristilo.

On je naveo kako se ruske zračne snage bore da dođu do grada. Navodi kako Moskvi ponestaje preciznih projektila, pa su umjesto toga posegnuli za jeftinim iranskim bespilotnim letjelicama koje nisu baš sofisticirane i lebde iznad mete prije nego što bombardiraju. 

Klark ocjenjuje kako iranske bespilotne letjelice nisu posebno moćne, ali predstavljaju problem. Dodao je kako se one koriste za napade na civilne centre. 

U međuvremenu Ukrajina dobiva više sistema protivzračne odbrane iz Sjedinjenih Američkih Država i Norveške, pa Klark navodi kako to dovodi do novog novog zračnog rata bespilotnih letjelica i zemaljskih projektila.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

FOTO: TWITTER